Dag Nr.5 " Lördag i Hagaparken"
Många hade den här försommardagen flytt från innerstadens höga tempo för att ha en skön picknickdag i Solna. Hagaparken är ett mecka för barnfamiljer med stora gröna ytor och lummiga skogsdungar.  Även imorgon är det Hagaparken som ska få besök av picknick gänget, det är nämnligen "Familje söndag" i parkens södra delar. Hoppas vi ses där!

Bilder från dagen


Dag Nr.4 "fredag i Rålis"
Även den här dagen bjöd på strålande solsken, men blåsten från onsdagen hade nu försvunnit helt och tempraturen stigit till över 20 grader. Parken var full med barnfamiljer och ungdomar som avnjöt Pågens gifflar i solskenet. Lekutrustningen var också populär och eventpersonalen hade fullt upp med att ordna kubbturneringar och fotbollsmatcher. 

Bilder från dagen






Dag nr tre genomförd
Även denna dag bjöd på solsken men desto värre var det även riktigt blåsväder och därmed  fanns det färre picknickfolk ute i parkerna. Idag var det därför Djurgården med omnäjd som fick äran att smaka på de fantastiska gifflarna! Djurgården bjuder på fina promenadstråk och då det var lite för blåsigt för att sitta i parkerna passade många på att istället utnyttja de lummiga promenadstigarna.  Detta ledde dock till att "bjudcyklarna" kom till än mer flitig användning och folket uppskattade verkligen bullarna som kom som en skänk från ovan.

Vi passade även på att besöka Kungsträdgården där det fanns desto fler som satt och picknickade på parkbänkarna och även denna dagen så spreds glädjen bland livsnjutarna! Vi stötte också på många turister under dagen och de var kul att se hur de förundrades över de Skånska specialiteterna. Verkligen kul att se hur goda folk tycker att gifflarna är! /Text Martina Klingvall

Bilder från dagen









Andra picknickdagen genomförd
Idag var det dags för den andra dagen av Pågens picknickevent och det var Humlegårdens tur att glädjas. Solen bidrog med härliga strålar och det var inte många som kunde hålla sig borta från en varm dag i solen. Humlegården var full med folk och picknickkänslan var på topp. En perfekt dag att erbjuda våra sommaraktiviteter och låta folk smaka och njuta av Pågens faktastiska gifflar! 

Filten var välbesökt, fotbollarna och kubbspelen var väl utnyttjade och folk välkomnade "bjudcyklarna" som vi flitigt cyklade runt på med glädjerop.

Det är fantastiskt hur mycket gjädje man kan sprida med en giffel! Många tyckte det var spännande att få smaka "Chocolate Chip" gifflarna, eftersom det tydligen  spridits rykten om den nya goda smaken. Det visade sig att "Chocolate Chip" levde upp till alla rykten och jag tror att det har blivit mångas nya favoritbulle. Det blir nog inte svårt att bestämma sig nästa gång man ska bjuda på fika eller njuta av en mysig picknick!

Det har iallafall varit en toppendag i vackra Humlegården och det är fantastiskt att se hur folk gläds av att få njuta av en äkta giffel!  / Text Martina Klingvall

Bilder från dagen









Första picknicksdagen genomförd!

En strålande dag i ett strålande Stockholm och närmare bestämt i Rålambshovsparken eller Rålis som den heter i folkmun. Om ni nu inte vet vad Rålis har att bjuda på så finns en beachvolleybollplan och en boulebana. Friskis&Svettis brukar även ha gratis utomhus träning sommartid. Man kan även ta sig ett dopp om man känner för det. Parken är perfekt för dem som vill spela lite fotboll, frisbee, eller ett hederligt parti kubb i samband med en härlig picknick.

Och det var precis vad vi bjöd på dagen till ära. Undertecknad, Mia och Karro laddade "bjudcyklar" och korgar med mumsiga välgräddade gifflar i både det förföriska chokladutförandet och folkhemsfavoriten kanel, och bjöd på hjärterum på vår stora pick-nickfilt. vi var även laddade till tänderna med allehanda sommaraktiviteter. Det märktes att Parkbesökarna redan hade en speciell plats i sina hjärtan för gifflar. När många parkbesökare tog sin första tugga av de afrodisiakspäckade läckerbitarna så spreds ett njutbart leende i mångas ansikte. Ni vet väl att choklad är bra för lusten och gifflar är bra för välbefinnandet, hur kan man inte älska en sådan kombination? Många var framme och lånade kubbspel och fotbollar och åt naturligtvis gifflar, och det blev en folkfest i miniatyr. Hur man än vrider och vänder på dagen kan jag bara komma till en slutsats, det är lätt att sprida glädje med goda gifflar.

Pågens gifflar med choklad eller kanel, så saftiga och goda! Det kan ju inte bli fel!

Hälsningar från ett strålande soligt Stockholm /Text Mikael Göransson

Bilder från dagen










Schema för v.22
Tyvärr var inte vädret på vår sida nu i helgen. Men istället kör vi igång redan i eftermiddag med picknick i Rålambshovsparken kl.14. Här kommer veckans schema. Ni är alla välkomna och smaka våra gifflar och leka med oss i parken. Hoppas vi ses!

Måndag 25 maj 14-19
Rålambshovsparken

Tisdag 26 maj 14-19
Humlegården


Onsdag 27 maj 14-19
Djurgården

Torsdag 28 maj 14-19
Rålambshovsparken Mayo Boule Fetival

Fredag 29 maj 14-19

Rålambshovsparken Mayo Boule Fetival

Lördag 30 maj 11-17
Hagaparken norra


Söndag 31 maj 11-17
Hagaparken
Familj söndag 11-17


Schema för v.21
Till helgen är det Kristihimmelfärd. Men det är också helgen då vi ska köra igång Picknickeventet! Vi får verkligen hoppas på att det blir fint väder. Är det över 15 grader och uppehåll och allmänt behagligt picknick väder kommer vi att vara på plats i följande parker och tider:

Torsdag 21 maj Kl 11-17
Rålambshovsparken

Fredag 22 Maj Kl 14-19
Tantolunden

Lördag 23 maj 11-17
Hagaparken

Söndag 24 maj 11-17
Djurgården

Välkommen till Pågens Picknick Blogg!
Här kommer vi blogga om Pågens picknick event i Stockholms parker. Men vi ska börja med att presentera gifflarna som vi kommer att sampla.



Pågen Gifflar chocolate chip är årets nya härliga smak! En läckert gräddad giffel med generösa chokladbitar i den allra krämigaste fyllning. Chocolate chip är en hit, på utflykten, kalaset och på fikabordet. Du ska ha det gott!


Ingredienser

Vetemjöl, fyllning 15% (socker, margarin (vegetabiliskt fett, vatten, salt, emulgeringsmedel E471, surhetsreglerande medel citronsyra, arom), vatten, aprikoskärnor, modifierad stärkelse, kakaopulver, mandel, glukossirap, salt, konserveringsmedel E202, arom), mjölk, mjölkchoklad 8% (socker, mjölkpulver, kakaosmör, kakaomassa, karamell, emulgeringsmedel solroslecitin), vegetabilisk olja, socker, jäst, ägg, vatten, salt, bakpulver (E450, E500), konserveringsmedel (E200, E282), emulgeringsmedel (E471) och arom




Pågen Kanelgifflar är små vetebröd med en läcker, krämig kanelfyllning. En munsbit eller två för både små och stora munnar. Det perfekta tilltugget till saften eller kaffet, ja för alla små stunder av njutning - på stranden, i trädgården, på skolutflykten eller fikapausen. Det här har många upptäckt sedan länge. Pågen Kanelgifflar är svenska folkets favorit vid fika och picknick.

Ingredienser

Vetemjöl, kanelfyllning 22% (socker, margarin (delvis härdat vegetabiliskt fett, vatten, vegetabilisk olja, salt, emulgeringsmedel E471, surhetsreglerande medel citronsyra, aromämne), farinsocker, vatten, aprikoskärnor, stabiliseringsmedel E1414, kanel, konserveringsmedel E202 och E282, salt, förtjockningsmedel pektin, glukossirap, mandel), mjölk, vegetabilisk olja, socker, jäst, ägg, vatten, salt, härdat vegetabiliskt fett, bakpulver: E450 och E500, konserveringsmedel E200 och E282.

Min profilbild